Camerata Particolare

Camerata Particolare is opgericht in maart 2004 en sindsdien heeft het orkest vele solisten, koren en artiesten begeleid en symfonische concerten gegeven. Camerata Particolare bestaat uit klassiek geschoolde professionele musici van hoge kwaliteit. Artistiek adviseur is Jan Stulen.

Camerata Particolare

Eén van de pijlers van het orkest (naast tv, opera en concerten) is koorbegeleidingen. Het orkest is daarin niet alleen flexibel qua omvang, maar ook qua instelling: elk genre wordt met evenveel liefde en toewijding gerepeteerd en uitgevoerd. Of het nu met 5 strijkers een mannenkoor begeleidt of met 50 musici een groot oratoriumkoor.  Het orkest heeft een ruime staat van dienst wat betreft koorbegeleidingen: alle grote, kleine, bekende en onbekende werken zijn gespeeld; van Barok tot hedendaags. Het heeft een eigen bibliotheek van ongeveer 400 werken: van Bach en Mozart tot Fauré en Verdi.
2 Hoogtepunten willen we noemen: Het jubileumjaar van de KZCB (masterclasses en concerten) en de begeleiding van Barbra Streisand tijdens twee concerten in het Ziggo Dome.
Camerata Particolare is regelmatig op BRAVA te zien met opnamen van composities van Mozart
Meer informatie…