mATTHÄUS PASSION 2021 IN LARENSE SINT JANSBASILIEK GAAT NIET DOOR

MATTHÄUS PASSION 2021 IN LARENSE SINT JANSBASILIEK

Bericht 17 november 2020

Het Covid-19 virus heeft ons nog steeds in zijn greep. Dus ook het wel of niet doorgaan van uitvoeringen georganiseerd door onze Stichting Laren Klassiek.

Hoewel er inmiddels enigszins zicht is op een vaccin, hebben wij toch besloten – ook op advies van betrokkenen en uitvoerenden- de uitvoering van de Matthäus Passion (MP) onder leiding van Ton Koopman op Palmzondag 28 maart 2021 in de Sint Jansbasiliek van Laren niet door te laten gaan. Dit, nadat wij al onze Matthäus Passion voor 2020, die voor 5 april jl. stond gepland, hebben moeten annuleren.

Ook heeft het bestuur de beslissing genomen de bedragen van de toegangskaarten MP 2020 terug te storten, en niet “door te schuiven” naar een volgende MP. De restitutie van genoemde bedragen zal de Nationale Theaterkassa (NTK) uitvoeren. Over dit onderwerp zijn ook de kopers van de 264 kaarten, via NTK, separaat aangeschreven.

Wij hopen dat de Covid-19 pandemie binnen een jaar zal zijn bedwongen en dat wij als Stichting weer mooie concerten kunnen organiseren.
Wij houden u daarvan via deze site op de hoogte.

Om op de hoogte te blijven betreffende de maatregels rondom Covid-19 klikt u hier

MATTHÄUS PASSION 2021

Op Palmzondag 28 maart 2021 viert de Stichting Laren Klassiek haar 15 jarig jubileum. Dit vonden wij een bijzonder moment om de vermaarde dirigent Ton Koopman en zijn Amsterdam Baroque Orchestra and Choir opnieuw uit te nodigen. Helaas kunnen we deze uitvoering niet door laten gaan zoals u hierboven heeft kunnen lezen. .
Voor deze uitvoering van de Matthäus Passion had Ton Koopman voor internationale topsolisten gekozen

Tilman Lichdi, Evangelist
Klaus Mertens, Christus
Elisabeth Breuer, Sopraan
Franziska Gottwald, Alt
Nils Giebelhausen, Tenor
Andreas Wolf, Bas

LarenKlassiek