MATTHÄUS PASSION

PALMZONDAG 10 APRIL MATTHÄUS PASSION 2022 GAAT NIET DOOR

Afgelopen week hebben we helaas de beslissing moeten nemen om de Matthäus Passion, die gepland stond op Palmzondag 10 april, af te gelasten met als voornaamste reden de coronapandemie. Heel erg jammer temeer daar we juist de uitvoerenden weer een podium wilden geven, alle musici die voor hun inkomsten financieel afhankelijk zijn van optredens weer geld wilden laten verdienen en bovenal de bezoekers na twee jaar weer wilden laten genieten van een Matthäus uitvoering in de Sint Jansbasiliek. In de afgelopen maanden hebben wij alles gedaan dat het wel door zou kunnen gaan.
Hoewel de recent aangekondigde maatregelen meer mogelijkheden bieden, komen deze voor ons te laat om alles te organisatie en de kaartverkoop op te starten.


We zien er naar uit om u weer snel te kunnen informeren over nieuwe concerten.

Vriendenconcert in het Papageno Huis, zaterdag 12 maart 2022

In de prachtige concertzaal van het Papageno Huis in Laren gaf de 84-jarige bariton Marco Bakker zaterdag 12 maart een intiem liederenrecital voor de Vrienden van de Stichting Laren Klassiek.
Met de coronatijd min of meer achter de rug, konden deze financiële supporters van de stichting weer eens fysiek van een jaarlijks voor hen exclusief georganiseerd concert genieten. Liedkunst van Franz Schubert
(1797-1828) en Robert Schumann (1810-1856) stonden op het programma waarin Marco Bakker werd begeleid door de pianist (oud apotheker) Frans van Tuijl.

Wie zou denken dat Marco Bakker op deze hoge leeftijd aan performance zou hebben ingeboet, vergist zich. Verstild en dan weer explosief klonken de drie romantische liederen van Schubert: Du holde kunst, Ständchen en uit het meesterlijke ‘Die Winterreise’: ‘der Lindenbaum’. Al ver van mijn beminde, de morgen tegemoet, hoor ik nog steeds die linde: Daaronder lag je goed!
Het werd met een geweldige dictie schilderachtig gezongen alsof de verf door de noten was gesmeerd. Indrukwekkend. Daarna was er Dichterliebe (1840) een van de drie liederencycli die de componist Schumann opdroeg aan zijn vrouw Clara, getoonzet op de gedichten van Heinrich Heine (1797-1856). Zestien liederen die hij in enkele dagen componeerde over liefde, natuur, liefdesverdriet en afwijzing. Indrukwekkend hoe Marco Bakker deze literaire, pure romantiek uit de negentiende eeuw op een heerlijke lentedag stralend vertolkte. terecht was er een warm applaus en mooie bloemen voor de uitvoerenden.

Tijdens dit vriendenconcert is er ook afscheid genomen van Maria Klingenberg en wordt Nanning Mol de nieuwe voorzitter van Stichting Laren Klassiek.
Hij volgt Maria Klingenberg op die sinds de oprichting in 2006 door Leo Janssen de stichting heeft geleid. Nanning Mol is een groot operaliefhebber, hetgeen zeker zijn weerslag zal hebben in het nieuwe beleid.

Laren Klassiek organiseert jaarlijks op Palmzondag de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach in de Sint Jansbasiliek, Daarnaast zijn er incidentele uitvoeringen als het Weihnachtsoratorium, Messiah, Stabat Mater en vriendenconcerten voor de supporters van Laren Klassiek.

Tickets voor dit concert bestellen klik hier

Zondag 5 april 2020 van 14:30 uur tot 18:00 uur in de Sint Jansbasiliek te Laren NH

Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach

Choir of Clare College Cambridge o.l.v. Graham Ross

Hubert Claessens, Christus

Michael Stenback, evangelist

Renate Arends, sopraan aria’s

Claudia Kamaris, mezzo-sopraan aria’s

Michael Porter, tenor aria’s

William Gaunt, bas aria’s

Onder begeleiding van het Tarisio Consort en Wybe Kooijmans, orgel

Kinderkoor Midden-Gelderland

Tickets voor dit concert kunt u bestellen via de Nationale Theaterkassa 0900-9203 of Klik hier.

In de banken is het vrije zit. De toegangskaarten zijn € 65,- (eerste rang) en € 55 (tweede rang), inclusief programmaboekje en pauzedrankje. Pauze van 15:45 uur tot 16:30 uur