Persbericht

14  DECEMBER 2016 OM 20:00 UUR

UNIEK WEIHNACHTSORATORIUM  J.S.BACH  O.L.V. TON KOOPMAN

Woensdagavond 14 december om 20.00 uur vindt er in de Sint Jansbasiliek van Laren een bijzondere uitvoering plaats van een uniek Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach onder leiding van Ton Koopman en het wereldvermaarde Amsterdam Baroque Orchestra & Choir m.m.v.  nationale solisten  zoals Maarten Engeltjes en Martha Bosch  en internationale solisten  als Tilman Lichdi en Klaus Mertens.
Bijzonder, omdat de wereldberoemde dirigent en dé Bach-autoriteit bij uitstek, Ton Koopman uit de Kerstcantates van Johann Sebastian Bach een bijzonder  ‘nagenoeg fonkelnieuw ‘ Weihnachtsoratorium samenstelde.

Dit oratorium dat door Ton Koopman is opgebouwd uit vier van de meest sfeervolle kerstcantates, wordt tijdens een internationale kersttournee ook uitgevoerd in o.a. Düsseldorf, La Chaux de Fonds, Hannover, en Milaan.

Programma:

J.S. Bach
“Jauchzet, frohlocket, auf preiset die Tage” Cantata I from Weihnachts-Oratorium BWV 248
“Dazu ist erschienen der Sohn Gottes”  Cantata BWV 40

J.S. Bach
“Sie werden aus Saba alle kommen” Cantata BWV 65
‘Herrscher des Himmels, erhöre das Lallen’ Cantata III from Weihnachts-Oratorium BWV 248

Amsterdam Baroque Orchestra & Choir o.l.v. Ton Koopman
Solisten:  Martha Bosch (sopraan), Maarten Engeltjes (alt), Tilman Lichdi (tenor), Klaus Mertens (bas)

Bestel hier uw kaarten ad € 59,50 ( eerste rang) en € 49,50 ( tweede rang) per persoon 

Wees er dus snel bij om u te verzekeren van de beste plaatsen voor dit exclusieve concert!

http://www.weihnachtsoratorium.ntk.nl
Ton Koopman FB1

De muziek van J.S. Bach is een van de rode draden in de loopbaan van dirigent Ton Koopman. En dan zeker het Weihnachtsoratorium. Met zijn Amsterdam Baroque Orchestra voert Koopman, Bachs ‘meest katholieke’ werk uit. ‘Het is lief, naïef haast’, vertelde Koopman in een interview. ‘Voor alles is het ontroerend. Het heeft niet Bachs kenmerkende ernst, waar ik trouwens erg van houd.’ Het Weihnachtsoratorium is dé feestelijke start van de kersttijd.

 14  DECEMBER 2016 OM 20:00 UUR,

UNIEK WEIHNACHTSORATORIUM  J.S.BACH  O.L.V. TON KOOPMAN

Woensdagavond 14 december om 20.00 uur vindt er in de Sint Jansbasiliek van Laren een bijzondere uitvoering plaats van een uniek Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach onder leiding van Ton Koopman en het vermaarde Amsterdam Baroque Orchestra & Choir m.m.v.  nationale (Maarten Engeltjes en Martha Bosch ) en internationale (Tilman Lichdi en Klaus Mertens) solisten. Bijzonder omdat de wereldberoemde dirigent en dé Bach-autoriteit bij uitstek, Ton Koopman uit de Kerstcantates van Johann Sebastian Bach een fonkelnieuw Kerstoratorium samenstelde.

Voor Bach-fans, muzikale avonturiers én iedereen die op zoek is naar dat andere kerstgeluid, is er nu ‘een alternatief Weihnachtsoratorium.’

Exclusieve uitvoeringen van dit oratorium dat is opgebouwd uit vier van de meest sfeervolle kerstcantates, worden door Ton Koopman ook gegeven in o.a. Düsseldorf, La Chaux de Fonds, Hannover, en  Milaan.

Het bekende Weihnachtsoratorium van J.S. Bach vertelt in zes delen het verhaal van de geboorte van Christus. Oorspronkelijk werden die delen niet op één avond maar in zes kerkdiensten van Kerst tot Driekoningen uitgevoerd. Bach schreef natuurlijk nog veel meer muziek voor de periode rond Kerst. Zoals we nu de zes (of vier) delen van het Weihnachtsoratorium BWV 248 samenvoegen in één concert, zo kun je dat net zo goed met andere kerstcantates doen. Wees er dus snel bij om u te verzekeren van de beste plaatsen voor dit exclusieve concert!

Uitvoerenden

Amsterdam Baroque Orchestra & Choir o.l.v. Ton Koopman
Solisten:  Martha Bosch (sopraan), Maarten Engeltjes (alt), Tilman Lichdi (tenor), Klaus Mertens (bas)

TICKETS BESTELLEN: De toegangskaarten kosten € 59,50 (eerste rang) en € 49,50 (tweede rang), inclusief  € 2,50 administratiekosten. U kunt uw kaarten HIER via de Nationale Theaterkassa bestellen.

http://www.weihnachtsoratorium.ntk.nl

Sint Jansbasiliek
Brink 31
1251 KT Laren NH

Het Weihnachtsoratorium

Schitterende uitvoering Weihnachtsoratorium brengt de verkoop van de kaarten van de Matthäus Passion op gang
17 dec. De spandoeken van het afgelopen Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach onder leiding van de vermaarde dirigent Ton Koopman zijn nog niet weggehaald of de kaartjes voor de Matthäus Passion-uitvoering op 9 april 2017 worden meteen goed besteld. Bestuurslid Mariëtte Nieuwboer van de stichting Laren Klassiek is niet echt verbaasd. Mariëtte: “ De reacties op het concert met het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir en de solisten Maarten Egeltjes, Martha Bosch, Tilman Lichdi en Klaus Mertens afgelopen woensdag in de Sint Jansbasiliek, zijn overweldigend. We hebben zoveel mooie en bijzondere reacties gekregen. Ton Koopman heeft de mensen geraakt. Hij heeft echt iets uitzonderlijks gepresteerd. Ook de recensies in het buitenland van zijn  Kersttournee zijn prachtig. Iedereen heeft enorm genoten en het feit dat het ons gelukt is om Ton Koopman met drie van de vier solisten weer te boeken voor Palmzondag 9 april a.s., veroorzaakt, denk ik,  de vraag naar de beste plaatsen voor de Matthäus. Er zijn er al ruim 180 verkocht. We zijn daar heel erg blij mee. We hebben de prijzen niet verhoogd dus er is weer te boeken voor het beroemdste werk uit de wereld van de klassieke muziek.”
De toegangskaarten voor de Matthäus Passion-uitvoering op 9 april 2017 kosten 59,50 euro (eerste rang) en 49,50 euro (tweede rang), inclusief 2,50 euro administratiekosten en programmaboekje.
Bestellen via https://www.larenklassiek.nl/matthaus-passion/   of bellen met de Nationale Theaterkassa   0900-9203 (0,45 cent p/m).

LarenKlassiek