Weihnachtsoratorium 2017

DE ULTIEME MANIER VAN HET MUZIKAAL VIEREN VAN KERSTMIS

BACHS WEIHNACHTSORATORIUM IN DE SINT JANSBASILIEK VAN LAREN

Hemelse klanken en pracht stemmen van een onzegbare schoonheid en muzikale rijkdom  klinken in het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach op woensdagavond 13 december om 20.00 uur in de Sint Jansbasiliek van Laren. Wonderschone intieme aria’s en meeslepende koren begeleid door poëtische fluiten, dreunende pauken, schitterende vioolmuziek en feestelijk schallende trompetten. Volgens velen is het de mooiste kerstmuziek die ooit is gecomponeerd en daarom  dé  ideale manier om in kerststemming te komen.

Bachs Weihnachtsoratorium vertelt op een muzikale manier het Bijbelse en universele verhaal over de vreugde van een geboorte, de liefde van de ouders en de verwondering bij de toeschouwers.

Onder leiding van dirigent Ed Spanjaard brengt de Stichting Laren Klassiek in een eigen productie een keur van meer dan talentvolle Nederlandse solisten zoals de sopraan Selma Harkink ( Opera Dortmund, Bonn en Nationale Reisopera) , de  countertenor Dave ten Kate ( “Na René Jacobs, Michael Chance en Andreas Scholl lijkt er, zoveel is duidelijk, een nieuwe ster aan het ‘stimmliche’ firmament te zijn verschenen.”  Maarten Brand, musicoloog),
de tenor André Post  ( Trad o.a. op met dirigenten als Jaap van Zweden, Jan-Willem de Vriend, Daniel Reuss, Jan Stulen, Fabio Luisi, en Hartmut Haenchen ) en de bariton Wybe-Pier Cnossen. ( Nederlandse Opera, Orkest van de Achttiende Eeuw, Opera Trionfo, het Residentie Orkest, Nederlands Blazers Ensemble)  De solisten worden begeleid door Camerata Particolare.

DE ULTIEME MANIER VAN HET MUZIKAAL VIEREN VAN KERSTMIS

 

LarenKlassiek