Maasstedelijk Jongens- en meisjeskoor

HET MAASTEDELIJK JONGENS- EN MEISJESKOOR

Maasstedelijk Jongens- en meisjeskoorHet Maasstedelijk Jongenskoor, opgericht in 1991 en het Maasstedelijk Meisjeskoor, opgericht in 1994, hebben koorleden in de leeftijd van 8 tot 21 jaar. Zij beoefenen op een enthousiaste wijze meerstemmige (klassieke) koorzang o.l.v. dirigent Anneke van Es.
Op het repertoire staat klassieke muziek. De jongens en meisjes voerden de musical de Toverfluit, gebaseerd op die Zauberföte van W.A. Mozart, uit in juni 2010. Voor de kersttijd is er een speciaal kerstrepertoire, zoals de Ceremony of Carols van Benjamin Britten.
De Maasstedelijke Koren geven concerten, verlenen medewerking aan concerten van anderen en leveren solisten voor diverse uitvoeringen. De koren luisteren kerkdiensten op en werken mee aan speciale evenementen. Ze leveren ook solisten voor opera’s en oratoria, bijvoorbeeld die Zauberflöte van Mozart, de opera De Zondvloed van B. Britten, de Elias van Mendelssohn-Bartholdy en het Requiem van G. Fauré. Het Maasstedelijk Jongens- en Meisjeskoor werkten mee aan de uitvoering van Carmina Burana van Carl Orff. In december 2010 werd, samen met de Maasstedelijke Kamerkoren en RBO Sinfonia, het Gloria van A. Vivaldi en Lauft ihr Hirten van M. Haydn uitgevoerd.

De Maasstedelijke Koren geven op basisscholen workshops met de titel Ba(c)h, klassieke muziek? en organiseren in samenwerking met de Deelgemeente Prins Alexander een schoolkorenproject getiteld: Schoolkoor, een must voor alle basisscholen.
Naast deze activiteiten wordt elk jaar een buitenlandse concertreis georganiseerd. De reizen gingen naar Duitsland, Denemarken, Polen en Slowakije. Voorafgaande aan de concertreis wordt een concert gegeven met het tijdens de reis uit te voeren repertoire.
Elk jaar zingen de sopranen en alten van het Maasstedelijk Jongenskoor en Maasstedelijk Meisjeskoor de soprano in ripieno-partijen van de Matthäus Passion van J.S. Bach.