Koorschool Midden-Gelderland

De Koorschool Midden-Gelderland, opgericht in september 1999 door dirigent, zangcoach, muziekpedagoog en componist Albert Wissink, is een zang- en kooropleiding voor kinderen van 4 tot en met 15 jaar, jeugdigen van 16 tot en met 23 jaar en volwassen koorzangers en/of aspirant koorzangers. We geven onze lessen in Ede en Wageningen.

Koorschool Midden-Gelderland

Momenteel bestaat de Koorschool uit bijna 80 jeugdige leerlingen, 4 koren (een kinderkoor, een tienerkoor, een jeugdkoor en sinds september 2015 ook een kamerkoor) en Vrouwen Kleinkoor ‘Orpheus’. Aan de opleiding wordt door drie docenten lesgegeven. We streven naar een zo hoog mogelijk artistiek niveau waarbij de individuele muzikale ontwikkeling, maar vooral ook het plezier van samen musiceren, steeds voorop staat. De koorschool doet mee aan evenementen in binnen en buitenland.

Wij zingen een zo breed mogelijk repertoire met zoveel mogelijk verschillende stijlen van musical tot klassiek, van a capella tot begeleiding door een ritmisch combo of door een groot symfonisch orkest. We willen de leerlingen ervaring meegeven op alle gebied van performance in kleine ensembles of als solist, voor een selectief publiek of een algemeen groot publiek, in een simpele zetting of in een uitgebreid decor zoals in een theater. Het gaat om een zo breed mogelijke muzikale en sociale ontwikkeling van de leerling.

In 2014 vierde de Koorschool Midden-Gelderland haar 15 jarig bestaan met het kerstmuziektheater “Navidad”, de Mattheuspassie van J.S. Bach en ‘The Armed Man’ van K. Jenkins. In december 2014 volgde het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach en in december 2015 de Messiah van G.F. Händel, geheel (koor en solisten) uitgevoerd door zangers van de Koorschool in de leeftijd van 8 tot en met 30 jaar. In juni 2016 levert de Koorschool het koor en een deel van de solisten bij de uitvoering van opera de Zauberflöte in het Openluchttheater in Ede onder leiding van Albert Wissink.

Bij de uitvoering van deze Matthäus Passion hoort u leerlingen uit het kinderkoor en tienerkoor in de leeftijd van 8 tot en met 15 jaar. Meer informatie…

Albert Wissink, dirigent

De algehele leiding is in handen van de artistiek leider van de Koorschool Midden-Gelderland, Albert Wissink. Albert is muziekpedagoog, dirigent en componist en tevens oprichter van de Koorschool. Hij volgde de studierichtingen schoolmuziek en koordirectie aan het Stedelijk Conservatorium (nu ArtEZ) in Arnhem. Hij dirigeert al vanaf zijn 14e levensjaar en heeft dus zelf ervaren hoe muziek al op jonge leeftijd het leven kan verrijken.

Al 15 jaar toont hij een tomeloze inzet om de leerlingen van de Koorschool de meest uiteenlopende muzikale ervaringen te laten beleven. Van musical tot Mattheuspassie, alle muziekstijlen komen voorbij en worden op een hoog artistiek niveau uitgevoerd.
Als dirigent is hij ook verbonden aan het bekende Vrouwen Kleinkoor ‘Orpheus’. Albert Wissink geeft stem- en koorscholing workshops voor koren en dirigenten en werkt als workshopleider of jurylid bij symposia en koorfestivals. Tevens is hij een warm pleitbezorger voor de hedendaagse muziek en in het bijzonder voor de muziek van Nederlandse en Vlaamse componisten. Internationaal geniet Albert ook bekendheid als componist. Meer informatie…