Concerto Brabant

CONCERTO BRABANT

Concerto BrabantConcerto Brabant bestaat uit leden van het voormalig Kamerorkest Musica Ducis brabantiae uit ‘s Hertogenbosch. De vaste kern van 22 jonge, professionele strijkers afkomstig uit binnen- en buitenland, onderscheidt zich door hun exceptionele inzet naast een speciale voorkeur voor het spelen van kamermuziek. Zij spelen muziek uit de periode van 1600 tot nu. Voortdurend worden er nieuwe werken aan het brede repertoire toegevoegd. Ook het lichtere genre maakt deel uit van het repertoire. Concertmeester van Concerto Brabant is Sarah Hochstenbach. Sarah raakte al heel vroeg gefascineerd door de viool; nog voordat haar ouders haar van een instrument konden voorzien, vermaakte zij zich, spelend met een pollepel op een speelgoedgitaar.
Als tiener won zij diverse eerste prijzen op de nationale jeugdconcoursen en speelde als soliste en in kamermuziekensembles. Vanaf haar zestiende jaar studeerde zij bij de beroemde pedagoog Zachar Bron in Duitsland.
Zij deed projecten als concertmeester en speelde in diverse orkesten waaronder het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Residentie Orkest en de Radio Kamer Philharmonie. De laatste jaren groeit haar belangstelling voor oude muziek.