Stichting Laren Klassiek - www.larenklassiek.nl
Matthäus Passion van Johann Sebastian BachMatthäus Passion uitvoerendenMatthäus Passion kaarten bestellen kinder-MattheusKaarten bestellen voor kinderen van scholen die niet deelnemen aan het project

BEZIELDE BACH IN SINT JANSBASILIEK

6 apr.- In een overvolle Sint Jansbasiliek organiseerde de Stichting Laren Klassiek zondagmiddag een geïnspireerde uitvoering van de Matthaeus Passion van Johann Sebastian Bach.

Concerto Brabant, Vocaal Ensemble Markant, het Maastedelijk Jongens- en meisjeskoor begeleidden onder de bezielende leiding van Bernhard Touwen de solisten Rodrigo del Pozo, Kees Jan de Koning, Marijje van Stralen, Kinga Dobay, Harold Quaaden die de zieke Peter Gijsbertsen verving , en Mattijs van de Woerd. De uitvoering die voor iedereen zeer goed te volgen was, aangezien met twee camera’s de Matthaeus Passion op LCD-schermen werd geprojecteerd, kende vele hoogtepunten met prachtige aria's, een ontroerende vioolsolo bij het door Kinga Dobay met veel zeggingskracht gezongen 'Erbarme dich, mein Gott' . Ook het koor maakte vooral in het tweede deel indruk met prachtig intens gezongen koralen. Wie vooral imponeerden, waren de ingehouden, haast documentaire Evangelistpartij van de Chileen Rodrigo del Pozo, een indrukwekkende rol van Christus door Kees Jan de Koning en een prachtige zingende Mattijs van der Woerd. 13 december a.s. brengt de Stichting Laren Klassiek 'Messiah' van G,F, Handel in de Sint Jansbasiliek.

Artikel: LarensBehoud.nl