Matthäus Passion 2018

 

Laren Klassiek brengt Matthäus Passion met beroemd King’s College Choir uit Cambridge in Sint Jansbasiliek

De Stichting Laren Klassiek is er opnieuw in geslaagd een top bezetting te engageren voor de komende uitvoering van de Matthäus Passion in de Sint Jansbasiliek op Palmzondag 25 maart 2018 om 14.30 uur. Trad vorig jaar het vermaarde Amsterdam Baroque Orchestra and Choir op onder leiding van de dirigent Ton Koopman, dit jaar is gekozen voor het King’s College Choir uit Cambridge onder leiding van Stephen Cleobury met grote Engelse solisten als Jeremy Budd, Evangelist, Edward Grint, Christus, Mhairi Lawson, sopraan, David Allsopp , counter tenor, Anthony Gregory, tenor en William Gaunt, bas. Solisten en koor worden begeleid door het internationaal vermaarde Barokorkest The  Hanovenband.

In de prachtige akoestiek van de Sint Jansbasiliek zal Stephen Cleobury het concertpubliek op een intense, krachtige en meeslepende manier meevoeren in de sfeer van Johann Sebastian Bachs muzikale meesterwerk over het lijdensverhaal van Christus.  Een manier die ontroert.
De Matthäus Passion in de Sint Jansbasiliek is voor iedereen zeer goed te volgen aangezien de Matthäus Passion met twee camera’s wordt geregistreerd en op Lcd-schermen wordt geprojecteerd.

 

Tickets
Tickets kunt u bestellen via de Nationale Theater Kassa 0900 – 9203.  Klik hier om de kaarten te bestellen
De toegangskaarten kosten per concert € 59,50 (eerste rang) en € 49,50 (tweede rang), inclusief programmaboekje, pauzedrankje en € 2,50 administratie- kosten.


NIEUWS

Artikel uit de Gooi en Eemlander dd 7 september 2017     http://www.larensbehoud.nl/cultuur-in-laren/moderne-stabat-mater-31592.html 6FM Zaterdag, Radio interview van Pieter Eshuis over het Stabat Mater met Leo Janssen http://6fmonline.nl/radio/luister/fragment/1123407/6fm-zaterdag-stabat-mater-door-laren-klassiek?auth=c9894c47e908d2689be8660f538ccb49d533b245     Laren, 13 september 2016 Beste Vrienden van Laren Klassiek, HET JAARLIJKS VRIENDENCONCERT DIT KEER IN PAPAGENOHUIS OP 30 OKTBER. Traditioneel organiseren wij voor onze … Lees verder NIEUWS

Jan Stulen

Dirigent Jan Stulen is een Nederlandse dirigent met een bijna 50 jarige ervaring in het dirigeren van zeer uiteenlopend repertoire. Daarmee heeft hij zich in binnen- en buitenland een uitstekende reputatie verworven als zeer veelzijdig en vakkundig dirigent.