Stichting Laren Klassiek - www.larenklassiek.nl
Matthäus Passion van Johann Sebastian BachMatthäus Passion uitvoerendenMatthäus Passion kaarten bestellen kinder-MattheusKaarten bestellen voor kinderen van scholen die niet deelnemen aan het project
KerstConcert - Laren Klassiek

Kerstconcert
Laren Klassiek

Zaterdag 22 December 2012

Stichting Laren Klassiek organiseert op zaterdagmiddag 22 december - exclusief voor de 'vrienden van Laren Klassiek' - een Kerstconcert in de theaterkapel van het Brinkhuis te Laren.

De sopraan Hanneke de Wit en pianist Bernhard Touwen brengen muziek uit het 'Weihnachtsoratorium' van Johannes Sebastian Bach, 'Messiah' van Georg Friedrich Händel en diverse 'Christmas Carols'.

Aanvang is 16:00 uur en na afloop is er een smakelijke wijnproeverij door onze sponsor Wijnkoperij Wesseling.


 

Hanneke de Wit, sopraan

Hanneke de Wit, sopraan Laren KlassiekSopraan Hanneke de Wit studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en vervolgde haar studie aan De Nieuwe Opera Academie. In 2003 sloot zij deze studie cum laude af met onderscheiding voor muzikaliteit. Daarna vertolkte Hanneke de Wit diverse rollen waaronder: Euridice in Glucks Orfeo ed Euridice met het Orkest van het Oosten,Pamina in Mozarts Zauberflöte in de Amsterdamse RAI, Contessa in Mozarts Le Nozze di Figaro met het Gelders Orkest en Eerste Dame in Mozarts Zauberflöte met het Combattimento Consort. In het Grachtenfestival van 2008 zong zij de hoofdrol in de opera Der Vampyr van Marschner. In 2009 zong zij bij de Reisopera de rollen van Grande Pretresse in Rameau’s Hippolyte et Aricie o.l.v. Jed Wentz en Woglinde in de succesvolle productie Wagners Rheingold o.l.v. Ed Spanjaard. Zij zal in deze rol terugkeren voor de Götterdämmerung in 2012.

In 2007 maakte Hanneke de Wit haar debuut bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest in Bruckners Derde Mis in f-klein o.l.v. Philippe Herreweghe. Afgelopen jaar maakte zij tournees met het Requiem van Mozart (Brabants Orkest o.l.v. Jan Willem de Vriend) en met Die Schöpfung van Haydn (Orkest van de achttiende eeuw o.l.v. Frans Brüggen). Met Brüggen zong zij in 2009 ook in de Zaterdag Matinee in Haydns Nelson Mis. Eerder zong zij in de Matinee Bachs Magnificat o.l.v. Peter Dijkstra.
In 2008 gaf zij een liedrecital in de serie ‘Jonge Nederlanders’ van het Concertgebouw, begeleid door de Duitse pianist Alexander Schmalcz. In 2009 hebben zijn samen liederen van Richard Strauss opgenomen op cd.
In 2004 won Hanneke de Wit het prestigieuze Cristina Deutekom Opera Concours. Tijdens het Internationale Vocalisten Concours in Den Bosch in 2006 werd haar de Caroline Kaart Prijs voor de beste Nederlandse zangeres toegekend.
 Dit seizoen zingt Hanneke de sopraan partij uit de Johannes Passion in de geënsceneerde productie van regisseur Dale Duesing bij de Reisopera.
Zij  studeerde ook Duitse Taal en Letterkunde aan de Universiteit Leiden. De combinatie met deze studie heeft tot veel concerten met Duitse componisten, gedichten en onderwerpen geleid. 
Hanneke de Wit wordt de afgelopen jaren begeleid door Margreet Honig. Meer informatie vindt u op www.hannekedewit.nl

Word vriend van de Stichting Laren Klassiek

Het is onmiskenbaar dat ook de Muze in deze ‘tijd van een licht economisch herstel’ moet zien te overleven. Dat geldt ook voor onze Stichting. Toch betekent dit niet, dat wij de toegangsprijzen zullen verhogen, maar wij proberen juist ons cultureel ondernemerschap te intensiveren en naast onze trouwe sponsors nieuwe bronnen van supporterschap te vinden om onze ambities en passies te realiseren. Lees hier hoe...


 

Bernhard Touwen, piano

Bernhard Touwen, piano Laren KlassiekIn resp. 1994 en 1996 behaalde Bernhard Touwen zijn pianodiploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus aan het Rotterdams Conservatorium bij Aquiles Delle Vigne. Als pianist begeleidt hij koren en zangers en speelt regelmatig kamermuziek. In 1997 haalde hij het Praktijkdiploma Koordirectie en in september 2000 behaalde hij cum laude het einddiploma Uitvoerend Musicus Koordirectie.

Bernhard heeft inmiddels vele werken voor koor en orkest gedirigeerd waaronder o.a. de grote missen, Die Schöpfung en Die sieben letzte Worte van Haydn, The Messiah van Händel, Litanieën,Vesperae, missae, het Requiem en Davidde Penitente van Mozart, de Mis in C van Beethoven, Lauda Sion, het Lobgesang en de Elias van Mendelssohn, de Psalmensymfonie van Strawinsky, Ein Deutsches Requiem, het Schicksalslied en de Altrhapsodie van Brahms, Requiem van Duruflé, Miserere van Rossini, Kullervo van Sibelius, en o.a. de Johannes- en Matthäus Passion en het Weihnachts- en Osteroratorium van Bach. Bernhard debuteerde onlangs bij het Nederlands Kamerkoor en het Combattimento Consort. Met dit wereldberoemde gezelschap dirigeerde hij een zeer geslaagde uitvoering van het integrale Weihnachtsoratorium in een uitverkochte Grote Kerk te Naarden.
‘Een opmerkelijke prestatie’ aldus Dagblad Trouw (21-12-09) Bernhard Touwen is tevens actief als EPTA-pianodocent. Tegelijkertijd dirigeert hij meerdere koren: twee oratoriumverenigingen (Leiden en Leidschendam) en twee Vocaal Ensembles: Pur Sang (Rosmalen) en Markant (’s-Hertogenbosch).


Sponsoring:

Bakkerij Theo Spelthuis, Brinkhuis-Hart van Laren, Chinees restaurant Golden River, Drukkerij Brügemann Hilversum, Hamdorff Eten & Drinken, Hanneke Setz Galerie, Kerkhof Laren, Pannenkoekenhuis De Coeswaerde, Studio Berry Slok Amsterdam, Talpa Media Laren, United - Hilversum, Walter & Roland Bloemen Laren en Wesseling Wijnkoperij Laren.

Met dank aan: de Vrienden van Laren Klassiek